Wat je moet weten voordat je een ooglid operatie ondergaat

Voor veel mensen zijn hun ogen het eerste wat iemand aan hen opmerkt. Naarmate we ouder worden, kunnen hangende of verslapte oogleden ons er ouder doen uitzien en ons zicht aantasten. Ooglidchirurgie (of blepharoplastie) is een chirurgische ingreep waarbij overtollig vet, huid en spieren van de bovenste en onderste oogleden worden verwijderd om een alerter en jeugdiger uiterlijk te creëren. Laten we eens nader bekijken wat je moet weten voordat je een ooglidcorrectie ondergaat. 

Wie is een kandidaat? 

Je arts zal je algehele gezondheid beoordelen om te bepalen of je in aanmerking komt voor een ooglidoperatie. Over het algemeen zijn mensen met een goede algemene gezondheid die realistische verwachtingen hebben van het resultaat van de operatie ideale kandidaten voor dit soort ingrepen. Kandidaten moeten ook gezonde gezichtsspieren en huidelasticiteit hebben om de beste resultaten van hun operatie te garanderen. 

Soorten ooglidchirurgie 

Er zijn twee soorten ooglidchirurgie: bovenste blepharoplastie en onderste blepharoplastie. De bovenste blepharoplastie wordt uitgevoerd op de bovenste oogleden om vetophopingen te verwijderen die wallen of huidverslapping veroorzaken die het zicht kunnen belemmeren. De onderste blepharoplastie wordt uitgevoerd op de onderste oogleden om rimpels, wallen onder de ogen of huidverslapping door veroudering of genetische factoren te verminderen. In sommige gevallen worden beide procedures aanbevolen om het gewenste resultaat te bereiken. 

Wat kun je verwachten tijdens de operatie 

Ooglidoperaties duren meestal één tot twee uur, afhankelijk van het type ingreep dat wordt uitgevoerd. Bij de bovenste blepharoplastie worden incisies gemaakt in de natuurlijke plooi van het ooglid. Via deze incisies wordt overtollig vet en huid verwijderd voordat ze worden gesloten met kleine hechtingen of chirurgische tape. Bij de onderste blepharoplastie wordt een incisie net onder de wimperlijn gemaakt om overtollig vet of weefsel te verwijderen en de spieren rond het oog aan te spannen, voordat ze weer worden gesloten met hechtingen of chirurgische tape-strips.  

Conclusie 

Ooglidchirurgie is de laatste jaren steeds populairder geworden vanwege de mogelijkheid om dramatische resultaten te bereiken met minimale uitvaltijd voor herstel na de operatie. Het is echter belangrijk dat toekomstige patiënten weten waar ze aan beginnen voordat ze zo’n ernstige ingreep ondergaan, daarom is overleg met een ervaren plastisch chirurg zo belangrijk wanneer ze een cosmetische verbetering zoals ooglidchirurgie overwegen. Met een beetje onderzoek en voorbereiding vooraf kun je er zeker van zijn dat je ooglift een succes wordt!

Wilt u meer informatie over een ooglidcorrectie? Neem dan een kijkje op www.yourface.nl.

fdnrh5erfbth

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *